عمراوى
انا حبيت اقدم اول اكله تكون شعبيه شويه وكلنا بنحبها تعاله نشوف ايه هى 613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا انا حبيت اقدم اول اكله تكون شعبيه شويه وكلنا بنحبها تعاله نشوف ايه هى 829894
ادارة المنتدي انا حبيت اقدم اول اكله تكون شعبيه شويه وكلنا بنحبها تعاله نشوف ايه هى 103798



انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

عمراوى
انا حبيت اقدم اول اكله تكون شعبيه شويه وكلنا بنحبها تعاله نشوف ايه هى 613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا انا حبيت اقدم اول اكله تكون شعبيه شويه وكلنا بنحبها تعاله نشوف ايه هى 829894
ادارة المنتدي انا حبيت اقدم اول اكله تكون شعبيه شويه وكلنا بنحبها تعاله نشوف ايه هى 103798

عمراوى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
بحـث
 
 

نتائج البحث
 


Rechercher بحث متقدم

https://amraoui.ahlamontada.com
عمراوى

عمراوى

المواضيع الأخيرة
» دنيتى هنا بين قلوب البشر
انا حبيت اقدم اول اكله تكون شعبيه شويه وكلنا بنحبها تعاله نشوف ايه هى Icon_minitime1الثلاثاء سبتمبر 01, 2015 12:41 am من طرف Admin

» كيف يستخدم كربون 14
انا حبيت اقدم اول اكله تكون شعبيه شويه وكلنا بنحبها تعاله نشوف ايه هى Icon_minitime1الثلاثاء سبتمبر 10, 2013 3:10 pm من طرف samr0nald

» نصائح لكى اختى تساعدك على التخلص من المناطق السوداء
انا حبيت اقدم اول اكله تكون شعبيه شويه وكلنا بنحبها تعاله نشوف ايه هى Icon_minitime1السبت أكتوبر 15, 2011 12:57 am من طرف ام مريم

» قصة أعجبتني فأحببت أن أنقلها لكم
انا حبيت اقدم اول اكله تكون شعبيه شويه وكلنا بنحبها تعاله نشوف ايه هى Icon_minitime1السبت أكتوبر 15, 2011 12:47 am من طرف ام مريم

» حملة المليار جنية
انا حبيت اقدم اول اكله تكون شعبيه شويه وكلنا بنحبها تعاله نشوف ايه هى Icon_minitime1الأربعاء يونيو 01, 2011 2:36 pm من طرف mighty

» من اقوال الحكماء
انا حبيت اقدم اول اكله تكون شعبيه شويه وكلنا بنحبها تعاله نشوف ايه هى Icon_minitime1الثلاثاء مارس 08, 2011 1:44 pm من طرف محمد يونس

» احنا ايه ؟؟؟؟؟؟؟؟
انا حبيت اقدم اول اكله تكون شعبيه شويه وكلنا بنحبها تعاله نشوف ايه هى Icon_minitime1الأربعاء يناير 26, 2011 10:40 pm من طرف mighty

» نجوم الليل اهداء خاص !!
انا حبيت اقدم اول اكله تكون شعبيه شويه وكلنا بنحبها تعاله نشوف ايه هى Icon_minitime1الأحد يناير 23, 2011 1:32 am من طرف ام مريم

» كان هناك زوجين ربط بينهما حب عميق و صداقة قوية
انا حبيت اقدم اول اكله تكون شعبيه شويه وكلنا بنحبها تعاله نشوف ايه هى Icon_minitime1الأحد يناير 23, 2011 1:08 am من طرف ام مريم

تصويت
دخول

لقد نسيت كلمة السر

المتواجدون الآن ؟
ككل هناك 44 عُضو متصل حالياً :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 44 زائر

لا أحد

أكبر عدد للأعضاء المتواجدين في هذا المنتدى في نفس الوقت كان 149 بتاريخ الأحد أكتوبر 06, 2024 6:48 pm

انا حبيت اقدم اول اكله تكون شعبيه شويه وكلنا بنحبها تعاله نشوف ايه هى

3 مشترك

اذهب الى الأسفل

انا حبيت اقدم اول اكله تكون شعبيه شويه وكلنا بنحبها تعاله نشوف ايه هى Empty انا حبيت اقدم اول اكله تكون شعبيه شويه وكلنا بنحبها تعاله نشوف ايه هى

مُساهمة من طرف ام مريم الأحد أبريل 11, 2010 9:42 pm

انا حبيت اقدم اول اكله تكون شعبيه شويه وكلنا بنحبها تعاله نشوف ايه هى 366_p107885

المقادير

مكرونه صغيره مسلوقه

ارز ابيض

شعريه

حلقات بصل

ملعقه دقيق

صلصه صماطم

عدس بجبه او اصفر

ثوم

زيت

الطريقه

تخلط حلقات البصل بقليل من الدقيق ثم تحمر فى الزيت

وتصفى وترفع على ورق ماص

يوخذ الزيت المتخلف من تحمير البصل ويؤخذ منه جزء ويحمر

فيها قليل من الشعريه ثم نضيف الارز ونسقيه بالمرق ونتركه لينضج

نسلق المكرونه ونصفيها من الماء ونضع عليها ملعه زيت

من زيت البصل مع نصف ملعقه من الفلفل الحار المطحون

نسلق العدس فى الماء المضاف اليه القليل من الثوم المدقوق

ويمكن ان نسلق حمص شامى ايضا لعمل الصلصه

ناخود مقدار من الزيت المتخلف من تحمير البصل ونحمر

فيه الثوم ونضيف معه التوابل الفلفل الاسود والكمون والبهارات

والفلفل الحلو ملعقه كبيرهثم نضع صلصه الطماطم ونتركها لتتسبك

لعمل صلصه الخل نحمر قليل من الثوم ونضع معه كزبره ناشفه

والقليل من الخل

طريقه التقديم نضع المكرونه ثم الارز والعدس والحمص ثم

صلصه الطماطم وحلقات البصل المقرمشه
مسقعـــــه شعبيه



انا حبيت اقدم اول اكله تكون شعبيه شويه وكلنا بنحبها تعاله نشوف ايه هى 366_p107888

المقاديــــر


1- باذنجان وفلفل وبطاطس مقليين..

2- صلصه طماطم..

3- ثوم مدقوق...

4- بصله مبشوره..

5- كوب مرق او ماء..

6- التوابل( ملح فلفل كمون كزبره قرفه فلفل احمر حلو بهارات)

7- زيت او سمن.

الطريقــــه

حمرى البصل فى الزيت اللى ان يصفر لونه ضعى الثوم المدقوق

قلبى جيدا ضيفى الفلفل الاحمر الحلو والفل الاسود والكزبره

وقليل من القرفه

ثم ضيفى عصير الطماطم غطى القدر وهدئى النار واتركيها

لتتسبك جيدا الى ان يظهر الزيت على وش الصلصه ثم ضيفى

الباذنجان والفلفل والبطاطس وباقى التوابل البهارات والكمون

وزودى المرق حسب الحاجه...

قدميها مع الارز او مع الخبز

صينية الخضار في الفرن


انا حبيت اقدم اول اكله تكون شعبيه شويه وكلنا بنحبها تعاله نشوف ايه هى 366_p107889


للنباتيين

المقادير:


¼ كيلو كوسا.

¼ كيلو جزر.

3 حبات بطاطس.

¼ كيلو بازلاء.

¼ كيلو فاصوليا خضراء مسلوقة.

يمكن إضافة أنواع خضروات أخرى حسب الرغبة.

2 راس بصل مفروم.

1 فص ثوم مفروم.

¼ ملعقة زنجبيل أخضر مفروم.

2 حبة طماطم مفرومة.

1 ملعقة سمن كبيرة.

1 ملعقة صغيرة ملح.

1 ملعقة كاري.

1.5 ملعقة فلفل أبيض.

1.5 كوب ماء.

طريقة التحضير:

تقشر البطاطس وتقطع مكعبات ثم تغسل وتنقع مع إضافة الملح

وتترك لفترة ثم تقلى في الزيت حتى تكتسب اللون الذهبي.

أما بالنسبة للكوسا فتزال قشرتها الخضراء ويزال رأسها وتغسل

جيداً وتقطع على شكل دوائر وكذلك يحضر الجزر بنفس الطريقة.

تغسل الفاصوليا وتقطع قطع صغيرة.

يجهز الفرن ويترك مشتعلا لمدة ¼ ساعة حتى ترتفع درجة حرارته

(ينبغي أن تكون النار هادئة داخل الفرن).

في هذه الأثناء توضع الكوسا والجزر والبازلاء والفاصوليا في

صينية ويوضع فوقها 2 ملعقة سمن كبيرة والتوابل ويضاف كمية الماء.

توضع الصينية في الفرن الهادئ لمدة ثلث ساعة.

تضاف البطاطس بعد ذلك للصينية وتخلط جميع المكونات و

تبقى خمس دقائق أخرى في الفرن.

تغلق نار الفرن ويبقى باب الفرن مغلقا لمدة خمس دقائق بعد

إطفاء النار حتى تتماسك المكونات.


تقدم هذه الصينية مع الأرز الأبيض

الكفتة المصرية
انا حبيت اقدم اول اكله تكون شعبيه شويه وكلنا بنحبها تعاله نشوف ايه هى 2649_p107891
مقادير عمل الكفتة
كل كيلو لحم مفروم
نصف كيلو أرز مصري منقوع ومصفى
ملح
ثوم
بصل
ملح
بهارات
كزبرة وبقدونس وشبت
كل المقادير توضع بالفرامه
ثم تكور أو تعمل أصابع وتقلى
المرق:
يحمس ثوم ومن ثم توضع عليه طماطم مطحونة
وتترك حتى تتسبك وتزاد ماء ساخن (اللحم يشرب ماء كثير)
ولما تغلي الماء ضعي اللحم واتركيه يتسبك على نار
هادئة وعندما ينضج توضع ملعقة بهارات ويراعى الملح
ممكن تضعيه بجانب الأرز بالشعيريه





عجة بالبطاطس


انا حبيت اقدم اول اكله تكون شعبيه شويه وكلنا بنحبها تعاله نشوف ايه هى 2552310014667d49d74a17


المقادير

500 غرام من البطاطا (البطاطس).

6 ـ 7 بيضة.

2 بصلة متوسطة الحجم ومفرومة ناعمة أو مبروشة.

1 ملعقة صغيرة من الفلفل الأسود.

1/2 ملعقة صغيرة من الملح.

2 ـ 3 ملعقة كبيرة من السمن النباتي.

1 ملعقة صغيرة من الكركم أو العقدة الصفراء.

الوصفة

تقشر البطاطا وتقطع إلى مربعات كبيرة وتسلق بالماء

والملح ثم تهرس لتصبح بوريه.

يضاف البصل المبروش والملح والفلفل الأسود والكركم إلى البطاطا.

ويخلط المزيج جيداً ويترك جانباً حتى يبرد قليلاً.

يخفق البيض بالخلاط الكهربائي ثم يضاف إليه مزيج البطاطا.

يحمى السمن في صينية الفرن وتغلف الجوانب بالسمن أيضاً.

يصب مزيج العجة في الصينية ويدخل إلى فرن معتدل الحرارة

مدة 30 ـ 40 دقيقة حتى يحمر سطح العجة.

ترفع صينية العجة من الفرن وتقلب في طبق مستدير وتقطع

إلى مثلثات متساوية وتقدم ساخنة أو فاترة حسب الذوق.







الفطير المشلتت


انا حبيت اقدم اول اكله تكون شعبيه شويه وكلنا بنحبها تعاله نشوف ايه هى 366_p107893




المقادير

1 كيلو دقيق نوعية ممتازة

1/2 كيلو زبدة

1 ملعقة صغيرة باكينج باودر

1 كوب سكر

1 كوب ماء

الطريقة

يخلط السكر والدقيق والباكينج باودر معا.

تقطع الزبدة لقطع صغيرة، ثم تضاف لخليط الدقيق.

يعجن الزبد مع الخليط بأطراف الأصابع حتى تتكون

لدينا كباتيل عجين صغيرة.

توضع العجين فوق مكان كبير مسطح مرشوش بالدقيق.

تفرد العجينة بالنشابة حتى تصبح بعرض 1/2 سم (1/3 انش).

لمنع التصاق العجينة بالسطح المستخدم للرق:

ترش العجينة بالماء بين الحين والآخر.

تقطع العجينة لعدة قطع متساوية.

تفرد كل قطعة من العجين حتى تصبح رقيقة جدا.

كيفية رق العجين: يضغط على العجينة بالنشابة الى

الأمام ثم ترفع النشابة بخفة وبسرعة.

تعاد نفس العملية حتى تصبح العجينة رقيقة جدا.

ترش العجينة بالقليل من الدقيق أثناء رق العجينة

حتى لا تلتصق العجينة بالسطح المستخدم للرق.

تدهن صينية دائرية بزبدة مذابة.

توضع قطعة من العجينة المرقوقة في الصينية وتدهن بالزبدة

ثم توضع قطعة أخرى وتدهن بالزبدة وهكذا حتى تنتهي الكمية.

تخبز في فرن حرارته 180 س (350 ف) حتى

يشقر سطح العجينة.

يرفع الفطير المشلتت من الصينية.

يأكل ساخنا أو بارد مع العسل أو مع الجبن المالح.
الحلو ام علي


انا حبيت اقدم اول اكله تكون شعبيه شويه وكلنا بنحبها تعاله نشوف ايه هى 366_p107890

المقادير

نصف كيلوجرام من العجينة المورقة أي البف باستري

نصف كوب من اللوز

نصف كوب من الزبيب الخالي من النوى

نصف كوب من الجوز المفروم خشنا

نصف كوب فستق حلبي مفروم

ثلاثة أرباع كوب من السكر

أربع أكواب من الحليب

ملعقة صغيرة من الفانيليا

علبة قشطة أو قيمر للوجه

الطريقة


ترق عجينة البف باستري جيدا ثم تقطع الى أربعة

مستطيلات متساوية

تخبز هذه العجينة في صوان مدهونة بالزبد في فرن

متوسط الحرارة حتى تنتفخ الفطيرة وتحمر

تخلط المكسرات مع بعضها

يدهن الطبق الخاص بالفرن بالزبد

يقطع أحد مستطيلات الفطيرة باليد الى قطع متوسطة

الحجم وتمد في الطبق ويرش سطحها بالمكسرات

تقطع باقي المستطيلات ويغطى بها فوق المكسرات

يرش ما تبقى من خليط المكسرات

توضع طبقة من البف باستري المقطع على الوجه

يذاب السكر مع الحليب ويصب فوق السطح

يدهن الوجه بالقشطة بالتساوي ويرش قليل من السكر

البودرة فوق القشطة

تخبز في فرن متوسط الحرارة مدة نصف ساعة حتى

يصبح السطح ذهبيا

تقدم ساخنة بعد رش الوجه بالمكسرات
ام مريم
ام مريم
عمراوى عاوز يوصل

عدد المساهمات : 967
السٌّمعَة : 15
تاريخ التسجيل : 09/12/2009
العمر : 41
الموقع : فى بلاد النور

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

انا حبيت اقدم اول اكله تكون شعبيه شويه وكلنا بنحبها تعاله نشوف ايه هى Empty رد: انا حبيت اقدم اول اكله تكون شعبيه شويه وكلنا بنحبها تعاله نشوف ايه هى

مُساهمة من طرف mighty الأحد أبريل 11, 2010 9:45 pm

والله جوعتينى حرااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااام
انا حبيت اقدم اول اكله تكون شعبيه شويه وكلنا بنحبها تعاله نشوف ايه هى 150424 انا حبيت اقدم اول اكله تكون شعبيه شويه وكلنا بنحبها تعاله نشوف ايه هى 150424 انا حبيت اقدم اول اكله تكون شعبيه شويه وكلنا بنحبها تعاله نشوف ايه هى 150424 انا حبيت اقدم اول اكله تكون شعبيه شويه وكلنا بنحبها تعاله نشوف ايه هى 150424 انا حبيت اقدم اول اكله تكون شعبيه شويه وكلنا بنحبها تعاله نشوف ايه هى 150424 انا حبيت اقدم اول اكله تكون شعبيه شويه وكلنا بنحبها تعاله نشوف ايه هى 150424 انا حبيت اقدم اول اكله تكون شعبيه شويه وكلنا بنحبها تعاله نشوف ايه هى 150424

mighty
عمراوى جامد وشغال

عدد المساهمات : 255
السٌّمعَة : 3
تاريخ التسجيل : 19/02/2010
العمر : 37

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

انا حبيت اقدم اول اكله تكون شعبيه شويه وكلنا بنحبها تعاله نشوف ايه هى Empty رد: انا حبيت اقدم اول اكله تكون شعبيه شويه وكلنا بنحبها تعاله نشوف ايه هى

مُساهمة من طرف Admin الثلاثاء أبريل 13, 2010 8:28 am

على فكرة بقى كدة مش نافع خالص احنا مش عملنا القسم عشان نجوع
احنا كدة بنطالب بعزومه منك
Admin
Admin
Admin

عدد المساهمات : 515
السٌّمعَة : 3
تاريخ التسجيل : 30/09/2009
العمر : 38
الموقع : https://amraoui.ahlamontada.com

https://amraoui.ahlamontada.com

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة

- مواضيع مماثلة

 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى